Skip to content

Welke tegels te gebruiken voor een badkamerverbouwing

Welke tegels te gebruiken voor een badkamerverbouwing

Bij het plannen van een badkamerverbouwing is de keuze van de juiste tegels essentieel. Tegels spelen een grote rol in de algehele uitstraling en functionaliteit van de badkamer. Met zoveel verschillende opties op de markt kan het echter overweldigend zijn om de juiste tegels te kiezen. In deze blog delen we stijlvolle en praktische opties voor tegels die je kunt gebruiken tijdens een badkamerverbouwing. Of je nu gaat voor een moderne uitstraling, een klassieke sfeer of iets daartussenin, hier vind je inspiratie voor het kiezen van de perfecte tegels.

1.       Keramische Tegels

Keramische tegels zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je badkamer aan te passen aan jouw smaak. Keramische tegels zijn ook waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken en kunnen goed tegen vochtige omgevingen, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers.

2.       Mozaïektegels

Mozaïektegels voegen een prachtig visueel element toe aan elke badkamer. Deze kleine tegels, meestal gemaakt van keramiek, glas of natuursteen, worden vaak gebruikt als accenten op wanden of vloeren. Mozaïektegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor je creatieve ontwerpen kunt creëren die de persoonlijkheid van je badkamer benadrukken.

3.       Natuurtegels

Als je op zoek bent naar een luxueuze en natuurlijke uitstraling, zijn natuursteentegels een uitstekende keuze. Graniet, marmer, travertijn en leisteen zijn enkele van de populaire opties. Natuursteentegels voegen warmte en elegantie toe aan de badkamer, maar vereisen wel extra zorg en onderhoud vanwege hun poreuze aard. Het afdichten van natuursteentegels is essentieel om ze te beschermen tegen vlekken en vocht.

4.       Porseleinen tegels

Porseleinen tegels worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, inclusief imitaties van natuurlijke materialen zoals hout en marmer. Porseleinen tegels zijn waterbestendig, krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een ideale keuze zijn voor badkamervloeren en wanden.

5.       Vintage tegels

Als je een nostalgische sfeer wilt creëren, overweeg dan vintage tegels. Deze tegels hebben vaak een patroon of ontwerp dat doet denken aan vervlogen tijden. Ze kunnen worden gebruikt als accenten op de vloer, op een douchemuur of