Ga naar de inhoud

Algemene voorwaarden Douchebox.nl

Leveringsvoorwaarden Douchebox Verhuur BV

 

Artikel 1: Toepasselijkheid

  1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten inzake de huur, verhuur en terbeschikkingstelling van doucheboxen door Douchebox Verhuur BV, hierna te noemen “de verhuurder”.
  2. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn alleen van toepassing indien deze schriftelijk door de verhuurder zijn bevestigd.

Artikel 2: Totstandkoming en Duur van de Overeenkomst

  1. De huurovereenkomst komt tot stand door schriftelijke bevestiging van de opdracht door de verhuurder of door ondertekening van de huurovereenkomst door zowel de huurder als de verhuurder.
  2. Een overeenkomst wordt aangegaan voor de duur die is overeengekomen in de huurovereenkomst. Een gedeelte van een dag wordt als een gehele dag gerekend.

 

Artikel 3: Levering en Installatie

  1. De verhuurder zorgt voor het transport en de installatie van de douchebox op de door de huurder aangegeven locatie. De huurder is verantwoordelijk voor een geschikte en veilige plaatsingslocatie.
  2. Huurder heeft het recht om het gehuurde voorafgaande dan wel bij of tijdens de feitelijke levering te controleren en/of overigens zelf te onderzoeken of te laten controleren c.q. onderzoeken. Indien de huurder dit achterwege laat of het gehuurde na het uitvoeren van de controle c.q. het onderzoek zonder op- en of aanmerkingen in ontvangst neemt, wordt het gehuurde geacht in overeenstemming met de overeenkomst, derhalve in deugdelijke, goede en onbeschadigde staat te zijn geleverd.
  3. Indien bij levering of ophalen geen bevoegde persoon aanwezig is om de levering in ontvangst te nemen, heeft de verhuurder het recht om de installatie opnieuw in te plannen op kosten van de huurder. Het gaat hierbij om de gemaakte transportkosten en bij het annuleren van de opdracht voor de geplande periode om het offertebedrag.
  4. Vanaf het moment van levering is de huurder verantwoordelijk voor de douchebox en het gebruik ervan.

 

Artikel 4: Schade, Verlies en Aansprakelijkheid  

  1. De huurder is aansprakelijk voor alle schade aan de douchebox vanaf het moment van levering tot de retourname door de verhuurder, met uitzondering van normale slijtage.
  2. Eventuele schade aan de douchebox, zoals verlies, diefstal, brandplekken door het gebruik van warm water, val- of stootschade, dient onmiddellijk te worden gemeld aan de verhuurder. De kosten voor reparatie of vervanging worden in rekening gebracht bij de huurder.
  3. De verhuurder is niet aansprakelijk voor enige schade, letsel of verlies als gevolg van onjuist gebruik van de douchebox, zoals maar niet beperkt tot: brandplekken door overmatig warm water, overstromingen, valpartijen, of het oplopen van ziekten zoals legionella door het gebruik van de douchebox.
  4. Een verhuurder is nimmer aansprakelijk voor schade aan de ondergrond c.q. vloerbedekking (krassen, vlekken, waterschade etc.), waarop de douchecabine wordt geplaatst.
  5. Verhuurder is op geen enkele wijze verantwoordelijk noch aansprakelijk voor eventuele technische en/ of elektrische gebreken m.b.t. de elektrische ( “huis” ) installatie op de locatie waar de douchecabine met alle toebehoren geplaatst/ gebruikt wordt, alsmede alle gevolgen die hieruit kunnen voortvloeien.
  6. Indien op verzoek van de huurder bij het laden (en/of lossen) gebruik wordt gemaakt van de diensten van werknemers van verhuurder, gebeurt dit geheel voor eigen risico van de huurder.
  7. Verhuurder is niet aansprakelijk voor de kostenof vervolgkosten wanneer de verhuurder zijn afspraken niet nakomt. Bijvoorbeeld door het niet of te laat leveren van de douchebox.
  8. Het gehuurde is door verhuurder niet verzekerd, tenzij anders vermeld op voorzijde verhuurcontract. Huurder dient derhalve zelf een verzekering af te sluiten die bovenstaande risico’s dekt, waaronder ook schade als gevolg van vermissing, diefstal en vergaan van het gehuurde.
  9. De huurder vrijwaart de verhuurder volledig tegen aanspraken van derden voortvloeiend uit het gebruik van de douchebox.
  10. Een verhuurder aanvaardt aansprakelijkheid voor door de huurder geleden schade die
    het gevolg is van een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de huurovereenkomst, indien en voor zover deze aansprakelijkheid door haar verzekering wordt gedekt, en tot het bedrag dat door de verzekering wordt uitgekeerd.

Artikel 5: Gebruik en Onderhoud

  1. De huurder is verplicht de douchebox zorgvuldig en overeenkomstig de gebruiksvoorschriften te gebruiken.
  2. Het is niet toegestaan wijzigingen  en/of reparaties aan te brengen aan de
    douchebox zonder schriftelijke toestemming van de verhuurder. Reparaties
    mogen alleen door de verhuurder worden uitgevoerd.
  3. Het gebruik van de elektrische warmwatervoorziening dient met zorg te worden gedaan. De gebruiker volgt altijd de instructies voor gebruik en onderhoud zoals is gepubliceerd op www.douchebox.nl/instructies.
  4. Bij het einde van de huurperiode dient de douchebox in dezelfde staat te worden geretourneerd als waarin deze werd geleverd.

 

Artikel 6: Betaling

  1. De factuur wordt verstrekt bij levering of verlenging van de huurperiode en dient binnen 3 dagen na factuurdatum te worden voldaan.
  2. Bij niet-tijdige betaling is de huurder van rechtswege in verzuim en zullen buitengerechtelijke incassokosten en wettelijke rente in rekening worden gebracht.

 

Artikel 7: Eigendom

  1. De gehuurde zaken blijven te allen tijde eigendom van verhuurder ongeacht de duur van de huurovereenkomst en onderverhuren is niet toegestaan zonder toestemming van de verhuurder.
  2. Huurder is niet gerechtigd de gehuurde zaken te vervreemden, te verpanden of anderszins ten behoeve van derden te bezwaren.
  3. Indien derden beslag leggen of willen leggen op de gehuurde zaken dan wel rechten daarop willen vestigen of doen gelden, dan is huurder verplicht om verhuurder daarvan onmiddellijk op de hoogte te stellen.
  4. Verhuurder heeft het recht zich toegang te verschaffen tot de terreinen en gebouwen van huurder en door huurder aan te wijzen derden om deze te betreden, teneinde de betreffende zaken in bezit te nemen. Alle hiermee gemoeide kosten en dientengevolge door verhuurder geleden schade komen voor rekening van huurder.

Artikel 8: Contractuele verplichtingen 

Indien de huurder een of meer van zijn contractuele verplichtingen niet, niet op tijd of niet op de juiste manier nakomt, heeft de verhuurder het recht om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te beëindigen. Dit kan gebeuren zonder dat er eerst een formele aanmaning of tussenkomst van een rechter nodig is, en zonder afbreuk te doen aan het recht van de verhuurder om nakoming, schadevergoeding of opschorting te eisen.

De verhuurder kan de overeenkomst ook ontbinden in de volgende situaties: als de huurder faillissement aanvraagt of (voorlopige) surseance van betaling, failliet wordt verklaard, onder de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen valt, zijn/haar onderneming geheel of gedeeltelijk overdraagt, liquideert of stillegt, of als er beslag wordt gelegd op het vermogen van de huurder, geheel of gedeeltelijk.

Onverminderd het bepaalde in het vorige lid, zijn verhuurder en huurder gerechtigd om de verhuurovereenkomst geheel of gedeeltelijk zonder rechtelijke tussenkomst als ontbonden te beschouwen, ongeacht een verder recht op schadevergoeding, indien de wederpartij na deugdelijke ingebrekestelling zijn verplichtingen ter zake van de huurovereenkomst niet nakomt.

Indien een partij gebruik maakt van het in de voorgaande leden bedoelde recht, wordt de wederpartij in kennis gesteld van de gehele of gedeeltelijke ontbinding van de huurovereenkomst.

In gevallen als in lid 1 en 2 genoemd, is verhuurder te allen tijde, zonder enige ingebrekestelling of aankondiging vooraf, gerechtigd om het gehuurde bij de huurder terug te halen. De huurder verplicht zich op voorhand alsdan aan verhuurder de in dat verband door verhuurder gewenste medewerking te verlenen.

Voorts is de verhuurder in gevallen als in lid 1 en 2 genoemd nimmer aansprakelijk voor enige schade welke hetzij door de huurder, hetzij door derden in verband met het terughalen van het verhuurde c.q. het niet continueren van de huurovereenkomst wordt geleden. De kosten van transport, reiskosten, kosten voor logies, voeding e.d. die door de verhuurder bij uitoefening van de zo-even omschreven bevoegdheid tot terughalen worden gemaakt, zijn voor rekening van de huurder.

Artikel 9: Beëindiging van de Huurovereenkomst

De huurovereenkomst eindigt op de overeengekomen datum. De huurder blijft verantwoordelijk voor de douchebox totdat deze door de verhuurder is teruggenomen.

Indien de douchebox om welke reden van huurder dan ook niet kan worden opgehaald dan wordt voor de periode dat de douchebox niet is geretourneerd dan is de huurder over die periode het commerciële huurtarief, vermeerderd met de extra transportkosten, verschuldigd aan verhuurder.

Als de douchebox op welke manier dan ook beschadigd wordt geretourneerd dan worden alle kosten voor reparatie verhaald op de huurder.

 

Artikel 10: Toepasselijk Recht en Geschillen

  1. Op alle overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
  2. Alle geschillen die voortvloeien uit of samenhangen met de huurovereenkomst zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Almelo.